Doks Familie Vakantie 2013

geschreven door Gretha Hofstra

 

download.jpgdonald duck

 

 

 

10-06-3013

Joepie we gaan vandaag eindelijk op vakantie met de Doks familie. Vanaf april t/m juni zijn we bezig geweest met aftellen van de dagen. Dit hadden we gedaan door middel van een kalender waar veel vraag naar was. Silvester en Marianne hebben een kalender gemaakt. Héhé nSAM_1193u is het zover. Iedereen had er heel veel zin in. We hadden een mannenauto en een vrouwenauto  dat was zo afgesproken. Eerst nog even koffie gedronken bij Doks en spullen inladen. Op naar Heerenveen om Boris, Sjoerd en Gretha op te halen. Dus half 11 begon onze vakantie. De mannen hadden de Garmin of beter gezegd de Hermien zoals Arnold de Tomtom noemt. Leuk Arnold. Rond kwart over 12 waren we bij Thea Beemsterboer zus van Ton om de bbq op te halen. Haha iedereen moest plassen, opstellen in rijen van drie….haha! Daarna iedereen weer in de auto’s om weer verder te rijden. 

images.png wc hihi

 

 

Gelukkig hoefden we niet lang meer te rijden want we hadden allemaal wel trek gekregen. Rond een uur of 1 picknicken. De lunch was heerlijk verzorgd met allemaal lekkere broodjes. Even de benen strekken en eten. Heerlijk! Daarna weer instappen allemaal en nog een klein uurtje rijden.Daarna waren we in Brabant Roompot Vakantie’s rond half 3. We konden helaas niet in alle twee de huisjes. de vrouwen konden wel in een huisje. Het vrouwenhuis werd de gezamenlijke ruimte voor iedereen. Waar we aten enz. Gelukkig konden de mannen om een uur of 3 ook in een huisje. Toen mochten we allemaal een plekje zoeken waar we images.jpg bed!!!wilden slapen. Er was wel afgesproken dat we een vrouwenhuis en een mannenhuis hadden. Eerst lekker bedden opmaken en spullen in de kasten leggen enz.

Iedereen was blij met zijn of haar slaapplek. Daarna lekker borrelen met ze allen buiten dat kon mooi want het was mooi weer.

2013-06-10 16.26.18 2013-06-10 16.26.30 2013-06-10 16.26.56 2013-06-10 16.27.06 2013-06-10 16.27.20

2013-06-10 16.26.42

 

 

 

Proost Allemaal we maken er een mooi vakantie van!

 

We hebben lekker geborreld en chips gegeten dit ging er bij iedereen prima in.Marian is ondertussen in de weer geweest met foto’s maken op haar telefoon. Om het thuisfront van sommige op de hoogte te brengen dat we goed aangekomen waren. Nadat we lekker bijgekomen waren zijn we met z’allen een rondje over het park geweest. Tijdens dat lopen komen we veel leSAM_1034uke dingen waaronder Koos Konijn waar Marianne en Tanja fijn mee gedanst hebben. De muziek en Koos Konijn wist iedereen wel aan het dansen te krijgen. Tanja heeft erg genoten en is ook nog met Koos Konijn op de film gekomen door Ton. Wat was Tanja trots!

 

SAM_1043

Verder hebben Sjoerd en Boris kunnen genieten van schommelen in een speeltuin. Lekker uitleven op de schommel Boris en Sjoerd.

SAM_1037

 

 

 

 

 

 

Daar even een uurtje rondgekeken te hebben zijn we weer teruggegaan naar de huisjes. Daar hebben we nog wat gedronken en buiten gezeten. Daarna met Ton mee. Marian, Marianne en Sjoerd bleven bij de huisjes. De rest ging met Ton mee om eten te halen. Joepie we mochten kiezen uit patat en pizza diSAM_1104t was best een moeilijke keuze voor sommige haha. Iedereen heeft lekker gegeten. ’s Avonds nog lekker wat muziek geluisterd en spelletjes gedaan of lekker rusten. We konden nog vrij lang buiten zitten. Echt genieten., Slaap lekker allemaal. Het was een fijne dag. Welterusten.

 

download.jpg dinsdag

 

 

 

Dinsdag 11-06-2013

 

Goedemorgen allemaal we gaan vandaag naar de Efteling. Iedereen is erg enthousiast daarom zijn we allemaal al vroeg uit bed. Heel veel roepen al: “Wanneer gaan we weg”? Helaas haha moeten we eerst ontbijten. Iedereen zegt: “Nou gauw ontbijten dan maar”. De ontbijttafel was verzorgd door Marian en Marianne met lekkere verse broodjes. Na het ontbijt moest iedereen voor zichzelf een lunchpakket maken om mee te nemen naar de Efteling.       images.jpg efteling

 

 

 

 

 

 

Rond een uur of 11 waren we bij de Efteling. Eerst bij de kassa kaartjes kopen SAM_1062gelukkig ging dat vrij snel. Iedereen kon niet wachten en was erg ongeduldig. Eenmaal binnen zijn we begonnen met het sprookjesbos. Tanja kon niet wachten om de wolf te zien. De wolf van Roodkapje en de zeven geitjes.

IMG_0621

 

 

 

 

 

 

download.jpg langnek

Langnek

Dit hebben we zo al gezien in het sprookjesbos:               

images.jpg doornroosje 1

Doornroosje

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0632

Roodkapje

download.jpg de wolf

De Wolf

 

 

 

 

 

 

 

Tanja genoot met volle teugen van het sprookjesbos. De rest vond het heel leuk om te zien hoe ze het sprookjesbos hadden opgezet. We gaan nog even door het sprookjesbos, geweldig!
SAM_2155

 

download.jpg huisje

Huisje van Hans en Grietje

download.jpg hans en grietje 1

Hans en Grietje

 

 

 

 

 

 

 

 

SAM_2186

 

download.jpg trollenkoning

Raponsje hang je vlecht uit.

 

 

 

 

Bij de trollenkoning schrokken we allemaal best want hij begon ineens te spreken en te lachen toen we voorbij liepen. Dit vonden we allemaal wel erg interessant om naar te luisteren en te kijken.

images.jpgsneeuwwitje

Sneeuwwitje en de zeven dwergen…

 

download.jpg ezeltje

Ezeltje strekje

 

 

 

 

 

 De elfjes die uit hun bloemetjes kwamen op muziek was helemaal prachtig.IMG_0663

 

SAM_2184

 

 

 

 

 

Na de elfjes moest er even tijd gemaakt worden voor een lekker broodje en drinken. Daarna maar weer verder door het sprookjesbos.

 

download.jpg zwavel

De zwavelstokjes

 

SAM_2236

De pratende sprookjesboom

 

 

 

download.jpg repel

Repelsteeltje

 

 

 

 

 

 

 

 

images.jpg klein duimpje

Kleinduimpje en de reus

 

 

 

 

 

 

 

images.jpg carrousel

Carrousel

Na klein duimpje hadden we alle sprookjes gehad en gingen we op zoek naar spannende acties. We gingen eerst naar de eeuwenoude Carrousel. Dit was best gezellig in koetsen en paardjes.

download.jpg gijs 1

Holle Bolle Gijs

 

 

 

 

 

Af en toe moesten we even rusten of wat drinken. Er is zoveel te zien en te doen. Sommige waren al wat moe of last van hun benen. Maar toch mocht dat de pret niet drukken. Daarna op naar spookslot/spookhuis.images.jpg spook images.jpgspook 2

 

 

 

Dus samen met Ton op naar het spookhuis. Knap hoor Tanja. De rest volgde. Verder hebben we ook veel in attracties gezeten onder andere de Wildwater Baan, Carrousel, Draaimolen Dolfijntjes. Carnaval Festival.

SAM_1115

Carnaval Festival.

 

download.jpg carnaval

 

 

Na alle leuke attracties en andere leuke dingen was er een einde gekomen aan een leimages.jpg oven1uk dagje Efteling. Rustig het park uitlopen. Eenmaal thuis hebben we met z’n allen wat gedronken en uit rusten. Daarna zijn Marian en Marianne met hjet eten bezig gegaan en er werden drie ovenschotels gemaaky. Met drie smaken. Voor ieder wat wils.

images.jpg ovenimages.jpg prei

 

 

SAM_1095

Iedereen heeft lekker gegeten. Na het eten lekker ontspannen met z’n allen op de bank. Lekker thee of koffie drinken en een fruithapje, wat lekker klaar gemaakt werd door Marian. 

 

 

De mannen Arnold en Ton hebben de afwas gedaan. Er was een goede samenwerking. Top Arnold.SAM_1086

 

 

 

 

 

 

Lekker film kijken die Silvester had meegenomen.

images.jpg liontjeimages.jpg lion 1

 

 

 

 

 

SAM_2256

 

 

 

Silvester had een leuk Walt Disney film. We hebben erg genoten van de film met z’n allen. Na de film lekker naar bed. De meesten waren best moe na zo’n mooie dag. Slaap lekker allemaal!!

 

 

 

download.jpg woensdag

 

 

 

 

Woensdag 12-06-2013

Het is vandaag alweer woensdag maar dat kan de pret niet drukken. We doen vandownload.jpg honddaag rustig aan in de morgen. Eerst lekker uitslapen en lekker rustig aan ontbijten. met verse broodjes. Dit vond iedereen erg relax. En fijn.             

images.jpg hondje

 

 

 

 

images.jpg zwemmen 2

Lekkerrrr spetteren en splashen….Bert!

 

We gaan vandaag met z’n allen zwemmen. En dat was lekker makkelijk want web konden er lopend naar toe gaan. Gauw spullen pakken en gaan. We hebben ons met ze allen de hele middag vermaakt. Van lekker van de glijbaan gaan of lekker stoeien of lekker relaxen.    

               zwemmen download

images.jpg zwemmen 3Iedereen genoot met volle teugen. Sommige mensen wilden weer terug naar de huisjes dus Marian ging met sommige naar huis. Arnold, Boris, Ton en Gretha bleven nog even. Gretha werd door Boris en Arnold op handen gedragen. Zoals ieder gezien heeft op de vakantiefilm. Zo lief waimages.jpg vlees 5s dat! Rond een uur of 5 zijn wij ook weer teruggegaan naar de rest. vanavond stond er barbecuen op het programma. Marian is met mensen boodschappen gaan doen. Om lekkere barbecue spullen te halen. Voor iedereen was er wat wils. Iedereen heeft lekker gegeten. En het was prima weer. images.jpg barbecue 3images.jpg vlees 1

 

 

 

 

 

SAM_1101

 

SAM_1103Daarna nog lekker uitbuiken. En een borreltje en lekker kletsen. Na dat alles lekker naar bed. Het was best wel een vermoeiende dag.

donderdagplaatje152

 

 

 

 

 Donderdag 13-06-2013

Vandaag eerst wat uitslapen en lekker rustig aan. Wat gaan we vandaag doen? De groep werd in tweeën gesplitst of beter gezegd iedereen mocht zelf weten wat ze wilden.we mochten kiezen uit……….Efteling of thuis blijven. Sjoerd, Boris, Marian en Marianne wilden graag thuis blijven. Tanja, Silvester, Arnold, Ton en Gretha wilden graag nog een keer naar de Efteling en dat ging gebeuren. Boris, Sjoerd, Marian en Marianne hebben lekker ontspannen geluncht.images.jpg lunch En lekker hangen, Sjoerd is lekker in slaap gevallen. Ze zijn ’s middags wezen golven maar helaas werkte het weer niet mee. Maar ze hebben lekker genoten.

 

images.jpg golfen 1

 

 

download (1).jpg koffie

 

 

 

 

 

images.jpg efteling

 

 

 

 

Eenmaal in het park aangekomen was iedereen erg enthousiast. Iedereen mocht van Ton aangeven waar ieder nog een keer heen wilde of in wilde. Zo gezegd zo gedaan. Tanja wilde nog een keer naar het spookhuis we wilden allemaal naar de Show Ravelijn. Ton wilde graag de Efteling van boven af bekijken. Gretha wilde graag in de kopjes en Silvester in de donkere achtbaan. Dus voor ieder wat wils:

images.jpg spookslot

images.jpg spookslot 1

 

 

       HEEL

           

 

download (1).jpg kopjesdownload (1).jpg kopjes 1

 

                       ERG

 

 

 

images.jpg vogelrok 1download (1).jpg vogelrok

 

                        GENOTEN

 

 

 

download (1).jpg pagode 1

images.jpg pagode

 

                 VAN DIT  ALLES!!

 

 

Heel erg genoten van dit alles. Nu komt het aller mooist de Show Ravelijn…………………Hier hebben we met ze alle erg van genoten. Als het te spannend werd dan verscholen we bij Ton Haaha! We vonden het allemaal heel indrukwekkend!download (1).jpg Raveleijn 1 images.jpg Raveleijn 2 images.jpg Raveleijn 3

 

 

 

 

 

Na die mooie show begon het helaas te regenen. Dus zijn we de souvenirs winkeltjes maar in gegaan.Om nog wat leuks voor thuis mee te nemen voor de gene die dat wilde. Na dat alles waren we moe en koud dus zijn we maar weer in de bus gestapt en terug gereden naar onze huisjes en de rest. Ton hartelijk bedankt dat je met ons nog een keer naar de Efteling wilde gaan. Wat een top middag! Eenmaal thuis ging iedereen even in rust of lekker hangen met wat drinken. Ondertussen waren Marian en Marianne druk met het eten bezig. Pasta stond er vanavond op het menu. Met restjes vlees van de vorige dag.

images.jpg kaas

images.jpg pasta

 

images.jpg worstjes

 

 

 

 

 

Na het eten natuurlijk een lekker toetje voor de gene die dat wilden. De rest ging lekker uitbuiten op de bank of een lekkere stoel. Daarna vonden de meesten het wel weer tijd voor een leuke film. Silvester had de film Happy Feet mee dus daar hebben de meesten naar gekeken. Sjoerdownload (1).jpg MENSd, Marian, Marianne speelden het spelletje mens erg je niet. 

 

images.jpg mens

 

 

 

 

 

Tijdens de film of spelletje koffie en thee er bij. En voor de gene die dat wilden mochten een toetje met verse aardbeien en slagroomimages.jpg hf of fruit uit een schaaltje. Heerlijk Marian! Later op de avond nog even lekker borrelen. En proosten op een fantastische vakantie week. Daarna lekker slapen. We hebben morgen nog 1 dag te gaan yes.download (1).jpg happy feet

 

 

 

 

 

download (1).jpg vrijdag 1

 

images.jpg vrijdag

 

 

Vrijdag 14-06-2013

 

 

Goedemorgen allemaal vandaag vroeg uit de veren. Tassen inpakken. Huisjeimages.jpg broodjes 1s netjes opruimen en bus weer inladen. Iedereen hielp waar die kon super. We zijn rond half 11 weg gereden bij De Katjeskelder. Onderweg lekker lunchen we hadden zelf broodjes en drinken mee. Buikjes weer rond.images.jpg broodjes

 

Tijdens het lunchen belde Marian naar het Bowlen Centrum in Lelystad of we daar ook konden bowlen en dat kon. Silvester was super blij want dat was een wens van Silvester. Op naar Lelystad. Tot onze vreugde komen we in Lelystad een kermis tegen. Op naar de kermis wat een plezier.

 

SAM_1142

SAM_1130SAM_1133SAM_1144SAM_1157SAM_1143

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat een plezier zeg.Rond een uur of 3 richting het bowlings centrum ook in LelySAM_1172stad. Daar hebben we ongeveer een uur gespeeld. Dat spelen ging best leuk. Gretha kon helaas niet mee speen ze kon de schoenen niet aan. Maar dat was niet erg want Gretha kon mooi foto’s maken en de punten bij houden.

SAM_1171

 

 


 

SAM_1169

 

 

SAM_1123

 

Na het bowlen moest er nog heren foto samen met Gretha gemaakt worden. Waar sommige mannen de hele week al naar uit hadden gekeken hihi! En natuurlijk moest er ook nog een groeps foto gemaakt worden.SAM_1129

 

 

 

 

Na dit alles rijden we rustig aan naar Jubbega om naar De Koppenjan te gaan. Om bij De Koppenjan lekker pannenkoeken te eten. We hadden Greetje ook opgehaald we vonden dat ze er bij hoorde. En we konden Greetje onze verhalen vertellen. De pannenkoeken smaakte iedereen goed. Goede Afsluiting van onze Familie Vakantie.

Ps: Ik wil graag namens iedereen Ton, Marian en Marianne hartelijk bedanken voor deze fantastisch vakantieweek. Ieders wens is ingewilligd. Dat hebben jullie goed weg gezet met mekaar Marian, Ton en Marianne. Warme knuffel van jullie mensen!

 

 

 

geschreven door Gretha Hofstra.