Doks vakantie naar Texel                                         geschreven door Gretha Hofstra

Voordat ik begin te vertellen over onze super leuke vakantie, wil ik even vertellen dat we net als andere jaren als we met vakantie gaan graag willen weten waar iedereen graag naar toe zou willen of graag zou willen doen. Dit werd persoonlijk met ieder gedaan door Marian. Hier kwamen super leuke ideeën uit. Het wilde niet zeggen of alle wensen door konden gaan. Maar toch leuk om te weten wat de wensen zijn. Dit waren de wensen die iedereen wel graag wilde.

1. Groot huis waar we allemaal in kunnen.

2.Eigen slaapkamer voor wie dat prettig vond.

3. Zwemmen, bowlen, lekker eten, paardrijden op het strand, tennissen.

4. Niet te lang rijden naar de vakantie bestemming.

Door al jullie ideeën was Doks er al snel uit dat we maar naar Texel moesten gaan op vakantie gauw boeken. We hebben ongeveer twee maanden voor de vakantie iedereen vertelt waar we heen gingen met vakantie naar Texel. Dit is gedaan door middel van plaatjes en afstreepkalender met bootjes. Iedereen begreep het zo allemaal heel goed en had er ook veel zin in. Om het zo te vertellen is bedacht door Gretha. MerSAM_5095ije gaat dit jaar voor het eerst mee spannend maar veel zin. Ook Léon onze stagiere en Dirk Jan vrijwilliger gaan mee op vakantie hoe super leuk is dat. Iedereen is heel blij. Aftellen maar naar de vakantie.

 

 

SAM_5096

Dit hadden we zo gemaakt om in de stemming te komen en konden we zien hoeveel nachten we nog moesten slapen tot de vakantie.

SAM_5097

 

 

 

 

Een week voor de vakantie hebben we met schoolse vaardigheden gewijd aan de vakantie naar Texel bedacht door Marianne en Gretha, waar de laatste werd gegeven over de vakantie. Dit kwam erin voor bij schoolse vaardigheden:

1. Ik ga op reis en neem mee/doormiddel van plaatjes, bedacht door Gretha.

2. Plaatjes benoemen in het engels. Gretha bij gestaan door Marianne.

3. Topografie bij route naar Den Helder.

4. Geld rekenen op de boot zogenaamd.

5. Indeling auto’s en indeling slaapkamers. Iedereen deed hier leuk in mee. Erg leuk om te doen.

 

maandag2049

08/06/2015

animaties-gif-goedemorgen-3811686Vandaag is het dan zover we gaan op vakantie naar Texel joepie! Vanmorgen kon iedereen rustig aan doen we werden tussen 10.00uur/10.30 opgehaald. Silvester heeft heel goed geholpen met inladen van spullen bij Doks. Op naar Mildam om Tanja op te halen. Daarna Heerenveen voorde laatste vakantie mensen Boris, Merije, Sjoerd en Gretha. We reden in auto’s Doksbus Silvester, Boris, Dirkjan en Ton.Marianne auto Léon, Sjoerd en Marianne. Opel Tanja, Merije, Marian en Gretha. Op naar de afsluitdijk. Om ongeveer 13.00 uur kwamen we aan bij de afsluitdijk waar we met z’n allen gingen picknicken. De lunch was weer goed verzorgd top Marianne en Marian. Na uitgebreid geluncht te hebben was het tijd om verder te rijden naar Den Helder naar de boot die ons naar Texel brengt. We zaten rond 14.30 uur op de boot.   

images texel

 

 

images

 

Rond 15.15 uur waren we op Texel. Iedereen vond het heel leuk op de boot. Nu washet ongeveer 20 minuten rijden naar De Krim in Cocksdorp waar onze villa stond. Iedereen werd steeds enthousiaster en wat gespannen Maar dat is niet erg.

 

20150610_194725

 

 

 

 

IMG_20150608_160327Dit is onze villa!!!!! Mooi he!? Wij keken onze ogen uit zo mooi en ruim. Daarna kijken we waar iedereen kon en mocht slapen.We hadden afspraak een mannen kant en vrouwen kant. Nadat iedereen wist waar iedereen sliep en spullen had uitgepakt hebben we even geborreld op onze start van de vakantie.