geschreven door Gretha Hofstra

Helloween week bij Doks 27 t/m 30 Oktober 2014SAM_1795

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben dit jaar voor de tweede keer een Halloween week georganiseerd bij Doks. Het is georganiseerd door Leon en Gretha. De week was van 27 t/m 30 oktober 2014. Doks was ook prachtig versierd in Halloween stijl.

SAM_1711SAM_1707

 

 

 

 

 

 

Maandag 27 Oktober.

Maandagochtend werd er even een begin verhaal verteld hoe de maandag er SAM_1712ongeveer uit zou zien. En dat je nergens bang voor hoefde te zijn en dat we er gewoon een leuke dag van zouden maken.

 

 

 

 

Sommige mensen zagen er prachtig uit. Kijk maar. 

SAM_1684

 

SAM_1683 SAM_1681

 

 

 

 

 

We begonnen vandaag met skeletten maken van deegwaren. Iedereen had er heel veel plezier in. Kijk maar naar het resultaat.SAM_1687

SAM_1692

 

SAM_1686

 

 

 

 

 

 

SAM_1720

SAM_1719

 

 

 

 

Iedereen die mee had gedaan had ontzettend zijn best gedaan. Boris, Silvester, Tanja , Marian, Ton, Marianne en Gretha gingen er helemaal in op. Zelfs Sjoerd vond het maar wat interessant allemaal. Natuurlijk moest er ook wat leuks gemaakt worden voor de lunch wat speciaal bij Halloween hoorde. SAM_1703We gingen mummies maken en een drankje van oogballen.

 

SAM_1702

 

 

 

 

O Silvester wat heb je je best gedaan op de mummies toppie jongen. de oogballen drankjes waren gemaakt door Marianne. wat zag het er eng uit een oog met iets roods. 

SAM_1704

 

 

 

 

 

Gretha had leuke menukaartjes gemaakt voor iedereen. We hebben met ze allen lekker gegeten. Voor het eten waren Tanja en Ton druk aan het oefenen geweest voor een griezelverhaal dat voor vanmiddag gepland stond. Na het eten konden sommige even verder met de skeletten of wat anders. nNa dit alles was het tijd voor het griezelverhaal. Het verhaal was uit de Griezelbus. Eigen boek van Tanja. Het verhaal bedacht door Tanja Ton stond haar bij. Hier komen een paar foto’s.SAM_1716 SAM_1728

 

SAM_1727

 

 

 

 

 

 

Tanja wat was het een mooi verhaal. Ook nog met filmbeelden van de griezelbus. We hebben allemaal erg genoten van het optreden van Tanja en Ton. Tanja je mag trots op jezelf zijn. Einde dag 1 Halloween Week.

Dinsdag 28 Oktober.

Vandaag stond er een speurtocht op het programSAM_1736ma. De groep hebben we in tweeën gesplit. Marianne ging met de grootste groep griezelverhalen voor lezen. Dit gebeurde onder groot plezier.

SAM_1739

 

 

SAM_1740

 

 

 

 

 

 

 

Ton en Leon zijn begonnen met de speurtocht uit zetten buiten. Wat ’s middags op het programma stond. Na dat luisteren en alle ander inspanningen.                                                                                                                                                       De speurtocht bestond uit vier opdrachten. De opdrachten waren bezem vliegen, eng griezelgeluid na doen. Bloeddrinken koekhappen haha. Ze moesten eerst een opdracht doen dan negen letters zoeken. Die overal verstopt om het huis van Doks. Iedereen had er heel veel plezier in en was erg enthousiast.SAM_1738 SAM_1732 SAM_1735 SAM_1743 SAM_1744 SAM_1750 SAM_1751 SAM_1752


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig naar een uur zoeken hadden we alle letters gevonden. Maar gauw kijken binnen wat voor zin er uit komt? Iedereen vond het vreselijk spannend maar gauw gingen we puzzelen en ja hoor dit was de zin.                                      

De Heks heeft een verassing verstopt.                        

Allemaal naar buiten, ze moesten buiten zoeken vertelde de heks Gretha. O wat spannend waar moeten we zoeken? Al snel waren Silvester, Boris en Tanja in het prieel met de rest erom heen. EnSAM_4588 al snel vonden ze daar een kistje. Gauw naar binnen om te kijken wat er in zit. In het kistje zat voor iedereen een zakje snoep met happy Halloween gemaakt door heks Gretha. Leon heeft de tekeningen gemaakt op het kistje Gretha heeft de rest van de versieringen gedaan.

SAM_4587

 

SAM_4625

 

 

 

 

SAM_4586

 

Nu maar lekker genieten van ons lekkere zakje snoep onder het genot van een bakje thee of koffie. Iedereen vond het een super dag.                                                                                                                                 Woensdag 29 Oktober

Goedemorgen allemaal. Eerst met ze allen genieten van thee koffie enz. Iedereen was weer erg enthousiast wat we vandaag gingen doen. Dit  stond er op het programma toneel/dans act of andere ideeën. Na de koffie is iedereen gaan oefenen met zijn of haar act met ondersteuning van Ton, Marianne en Marian als je dat wilde. Gretha en Silvester waren ’s morgens druk bezig voor de lunch haha. Nee hoor druk met een Halloween toetje? Nee hoor. We kregen vandaag patat met een snack o zo lekker. Silvester je hebt me geweldig geholpen met het toetje maken. Na al dat alles hadden we wel trek gekregen en arriveerde Marian met Laurens en Boris van het zwemmen. Wat waren we blij dat Laurens er bij was en met ons mee wou eten. De patat en de snacks smaakten goed.

SAM_1781

SAM_1779SAM_1775SAM_1791

SAM_1783

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mmm wat was dit alles toch lekker. Fijn dat je er bij was Laurens. Omdat nu de groep compleet was als deelnemers gebeurd bijna nooit wilden we graag een foto maken.

 SAM_1795

      Zo gezegd zo gedaan!

 

 

 

 

Wat hebben we toch een mooi clubje bij mekaar.       ’s Middags lekker acts kijken of wat dan ook. Dit hebben we zoal gezien. Boris en Ton dans act. Tanja en Ton toneelstukje uit de griezelbus. Tanja wat kon je goed toneel spelen zeg. Je mag trots op jezelf zijn Tanja. Merije en Marianne deden een heksje versie. Zo knap van Merije dat ze iets durfde te doen. We zijn trots op je Merije. Iedereen genoot met veel plezier van deze dag. Jammer dat de dag alweer om is.

Donderdag 30 OktoberSAM_1816

Goedemorgen allemaal wat ziet iedereen er weer fantastisch uit vandaag. Iedereen heeft er vandaag weer heel erg zin in. Vandaag staat er op het programma Helloween menu. Menu bestaat uit bloederige tomatensoep met kleine oogjes van gehakt en belegde broodjes naar keuze. ’s Middags Halloween spelletjes of andere spelletjes. ’s Morgens lekker rustig aan gedaan koffie drinken enz. Daarna begonnen met de soep te maken. Iedereen hielp wat mee waar die kon of deed wat voor zichzelf.                                                              

Na het eten hebben we met ze allen spelletjes gedaan. Er was een speciaal Helloween spel. Maar we hebben ook Mens Erg Je Niet gedaan dat Merije had meegenomen. De middag was op deze manier snel om. Bij de koffie en thee had Gretha nog een verassing voor iedereen dat was een leuke hekse diploma. Iedereen was hier heel blij mee. Einde Halloween week.SAM_1768

P.s. Ik wil iedereen bedanken voor alles. We hebben er met ze allen een fantastisch week van gemaakt. Op naar volgend jaar.

 

Geschreven door Gretha Hofstra.